Wat is Vormingplus Limburg?

U bent hier

Home > Wat is Vormingplus Limburg?

 

 

Sinds 2004 staan in Vlaanderen 13 Vormingpluscentra in voor vorming voor volwassenen in de vrije tijd. Een Vormingpluscentrum coördineert en organiseert cursussen, activiteiten, workshops en lezingen voor volwassenen en dit tot in alle uithoeken van de regio. Elke Vlaamse provincie heeft 3 Vormingpluscentra, Limburg heeft er één. Het hoofdkantoor van Vormingplus Limburg ligt in Hasselt, maar wij willen zo goed mogelijk aanwezig zijn in de hele provincie.

 

Vormingsaanbod
Bij Vormingplus Limburg kan je terecht voor een brede waaier aan vormingsactiviteiten in je vrije tijd: lezingen, cursussen, workshops, uitstappen, gespreksgroepen en projecten. Of Vormingplus Limburg komt zelf naar je toe, tot in je buurthuis, cultuur- of dienstencentrum, van Lommel tot Voeren, van Lummen tot Maaseik. Ons volledige aanbod is terug te vinden op deze website. Schrijf je zeker ook in om de Vormingpluskrant gratis in je brievenbus te krijgen. Hierin krijg je vier keer per jaar een overzichtelijke greep uit ons aanbod. Daarnaast is er onze maandelijkse e-zine waarin we nog korter op de bal proberen te spelen en je een aantal activiteiten voor de komende maand voorschotelen.

 

Partner in vorming
Naast het organiseren van deze cursussen, is het ook de taak van Vormingplus om sociaal-culturele organisaties en verenigingen te ondersteunen. Dit doen we bijvoorbeeld via de Vrijwilligersacademie, waar organisaties terecht kunnen voor opleiding en hulp op het gebied van vrijwilligersbeleid. Geïnteresseerde organisaties kunnen en mogen dan ook steeds contact opnemen om te bekijken in welke mate we een samenwerking tot stand kunnen brengen.

 

Open huis
In ons huis in de Cellebroedersstraat in Hasselt ben je steeds welkom met al je vragen rond leerinitatieven in Limburg. We hebben een uitgebreid gamma aan folders van haast alle verenigingen, bewegingen en organisaties die onze provincie rijk is. 

 

 

Wegbeschrijving

Waar ligt Vormingplus Limburg?

Vormingplus Limburg is gelegen in de Cellebroedersstraat 13-15 in Hasselt. De straat loopt evenwijdig met de Koning Albertstraat.

Met de auto?
In de directe omgeving van Vormingplus Limburg is het moeilijk parkeren. Daarom raden we je aan om de parking onder de Sint-Truiderbrug te gebruiken.

 Kom je van buiten Hasselt?

     • Volg de E313 en neem afrit Hasselt-Zuid.
     • Rij richting Hasselt-centrum. Je bent nu op de Sint-
        Truidersteenweg. 
     • Kruis de grote ring (R71) en rij rechtdoor.
     • Juist voor de kleine ring (Groene Boulevard), rij je een
        brug op (Sint-Truiderbrug).
     • Juist voordat je op de kleine ring bent, sla je linksaf.
       Je bent nu onder de brug waar je parkeerplaats vindt.

 Ben je al in Hasselt?

     • In Hasselt neem je de kleine ring en ga je naar de Sint-
       Truiderbrug. Deze ligt op de kruising van de kleine ring 
       met de Sint-Truidersteenweg. Hier staat ook een groot
       standbeeld met de paarden. 

     • Rij de brug op en sla onmiddellijk af naar rechts. 
       Nu ben je onder de brug waar je parkeerplaats vindt.

 Eenmaal geparkeerd

     • Eenmaal geparkeerd, wandel je naar de kleine ring.
     • Wanneer je deze overgestoken bent, sta je aan het
        begin van de winkelstraat. 
     • Ga nu naar links.
     • Wandel tot je voorbij de brasserie Augustina komt. 
     • Sla nu rechtsaf. Vormingplus ligt schuin tegenover je.

Met het openbaar vervoer?

Je kan afstappen aan bushalte ‘Leopoldplein’. Wandel dan richting brasserie Augustina. Vormingplus ligt schuin tegenover je.


Vormingplus Limburg ligt op wandelafstand van het station van Hasselt. Wandel de Bampslaan af richting centrum Hasselt. Blijf rechtdoor wandelen richting Grote Markt. Ga (tegenover groenten- en fruitwinkel Het Vitamientje) rechts de Cellebroedersstraat in. Vormingplus Limburg ligt op het volgende kruispunt.

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.