TransLab H

U bent hier

Home > Projecten > TransLab H

TransLab H zet groepen waarin burgers experimenteren met lenen, delen en ruilen in de kijker. We willen transitie in Hasselt ondersteunen en versterken.

 

 

Waarom

 

We leven in een gekke wereld vol tegenstellingen. Heel veel mensen lijden honger, toch gooien we bergen eten weg. Het weer wordt extremer: hittegolven, langer droog, meer wind, hevige buien en overstromingen,… En in een land waar we met velen op een kluitje leven, voelen veel mensen zich toch erg eenzaam.

 

Als we dit willen veranderen, zullen technologische wonderen of lapmiddelen niet volstaan. We hebben nood aan echte systeemveranderingen in verschillende domeinen van ons leven zoals economie, energie, voeding, mobiliteit en samenleven.

 

Her en der denken groepjes mensen na over die ‘andere wereld’. Ze slaan de handen in elkaar en experimenteren met samentuinen, deelfietsen, complementaire munten of energiecoöperatieven…

 

Stad Hasselt en Vormingplus Limburg willen die initiatieven graag ondersteunen, stimuleren en er van leren: hoe maken we samen werk van een duurzame wereld die tegelijk sociaal-rechtvaardig is en een hoge levenskwaliteit aan eenieder biedt?

 

Wat

TransLab H:

brengt de verschillende transitie-initiatieven in kaart
zet de transitie-initiatieven in de kijker via een Translab-website en de Hasselaar
brengt de transitie-initiatieven samen om een sterk lerend netwerk te stimuleren
ontwikkelt een pakket met werkvormen en technieken waar transitie-initiatieven mee aan de slag kunnen
Wie

 

Translab Hasselt zoekt …

Ben je hierbij betrokken bij een transitie-initiatief dat experimenteert met lenen, delen en ruilen? We komen graag eens langs voor een babbel!

Neem contact op met Karolien, Karolien.nouwen@vormingplus.be of bel naar 011 560 107.

 

Naar voorbeeld van Translab K, Vormingplus Kempen.

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.