Tournée locale - Culturen bij de buren

U bent hier

Home > Projecten > Tournée locale - Culturen bij de buren
Tournée Locale is een tweejaarlijks cultuurfestival dat dit jaar tussen 22 april en 10 mei voor de tweede keer plaatsvindt . Tijdens deze editie meerbepaald in de wijken Hollandsveld, Katarina en Kempische Wijk. Met Tournée Locale willen we de bewoners van die wijken uitdagen en op een creatieve manier met elkaar in contact brengen. Hou deze pagina in het oog om te weten welke activiteiten Vormingplus Limburg mee ondersteunt in dit wijkproject.

 

Verbeeld je buurt

De deelnemers leren goede foto’s trekken met hun smartphone. Daarna trekken we de wijk in en trekken we foto’s van publieke ruimte waar we leuke ontmoetingsplekken van kunnen maken. Daarna bewerken we de foto’s met verschillende technieken en laten zo zien hoe we de ontmoetingsplekken willen invullen. Later plaatsen we de bewerkte foto’s in de wijk en kunnen buurtbewoners aanduiden welke ideeën zij het leukst vinden.
 

 

Smartphonefotografie

Zaterdag 4 april van 10u tot 15u - Basisschool De Tuimelaar, Pater Valentinuslaan 36, Hasselt - Gratis deelname

Je leert mooie, creatieve foto’s maken met je eigen smartphone. Hij is licht in gewicht, je hebt hem altijd bij de hand en hij is direct klaar voor actie. Namiddag ga je de wijk in en fotografeer je de interessantste, ongebruikte plekjes. Wij maken er graag leuke ontmoetingsplekjes voor de buurt van. Tijdens de verbeeldingsavonden bewerken we de foto’s en maken zo duidelijk hoe we de ongebruikte ruimte graag inrichten. Je kan deelnemen aan de smartphonefotografie en / of de verbeeldingsavonden. We richten ons voor deze activiteit op bewonders van de wijk Hollandsveld. 
Klik op de titel van deze activiteit voor de inschrijfpagina met extra informatie.

 

Verbeeldingsavonden

Dinsdagen 7 en 14 april van 19u30 tot 22u - Basisschool De Tuimelaar, Pater Valentinuslaan 36, Hasselt - Gratis deelname

We gaan aan de slag met de foto's die gemaakt werden tijdens de cursus smartphonefotografie van 4 april. We bemerken de foto's met verschillende technieken en laten zo zien hoe we de open plekjes in de wijk graag omtoveren tot fijne ontmoetingsplekjes voor de buurt. We laten je voorbeelden van elders zien. Dan ga je zelf aan de slag met je eigen idee. Er is geen ervaring vereist. Daarna zetten we borden met de foto’s in de wijk en geven de buren aan welke ideeën zij het beste vinden. We richten ons voor deze activiteit op bewonders van de wijk Hollandsveld. 
Klik op de titel van deze activiteit voor de inschrijfpagina met extra informatie.

 

 

Tournée Locale is een samenwerking van Vormingplus Limburg met:

 

 

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.