Tournée locale - Culturen bij de buren

U bent hier

Home > Projecten > Tournée locale - Culturen bij de buren

Tournée Locale is een tweejaarlijks cultuurfestival dat dit jaar tussen 20 april en 6 mei voor het eerst plaatsvindt in Runkst, de stationsomgeving en de Heilig Hartwijk. Met Tournée Locale willen we de bewoners van die wijken uitdagen en op een creatieve manier met elkaar in contact brengen.

Vormingplus Limburg ondersteunt in dit wijkproject de volgende initiatieven:

Wij(k)smaken

Heb je zin om in het najaar met een groep buurtbewoners recepten uit te wisselen en deze klaar te maken? Schrijf je dan gratis in voor het project ‘wij(k)smaken’. In april 2018 eindigt dit project met een feestelijk diner waar buren kunnen komen proeven van de geuren en smaken van Runkst. Schrijf je in bij kathleen.haesen@vormingpluslimburg.be of via 011 560 110.

 

 

Museum in onze straat

Tover je raam om tot een museumvitrine! Toon een foto van je huisdier, een verzameling, een tekening van je kinderen of je oma's lievelingsrecept. Aan de hand van een pakketje met stickers en kaartjes kan je zelf aan de slag. Er zijn ook stickers om de museumramen van je buren te 'liken', maar dan in het echt. Wil je graag ‘Museum in onze straat’ bekend maken bij je buren? Neem dan contact op met  karolien.nouwen@vormingpluslimburg.be of bel naar 011 560 107. De straat met (in verhouding) het meest aantal musea wint een straatfeest!

 

Voor u gelezen: Samenleven met gezond verstand

Er gebeuren vandaag veel dingen die het samenleven ronduit ingewikkeld maken. Aanslagen, vluchtelingen, populisme: ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit. En de debatten gaan hard tegen hard. Patrick Loobuyck pleit ervoor dat we ons inspannen om te verbinden in plaats van te polariseren. Vrijheid, gelijkheid, wederkerigheid en solidariteit vormen daarbij ons morele kompas. Redelijkheid kan ons redden. Het is niet de auteur zelf, maar een betrokken lezer die het boek komt voorstellen. Je hoeft het boek niet gelezen hebben om deel te nemen en er is ruimte voor vragen en gesprek.

Schrijf je in via deze link (Klik hier).

De bende van de verbeelding

Teken je graag en wil je de stationsbuurt mee opfleuren? Schrijf je dan in voor ‘de bende van de verbeelding’. In vier bijeenkomsten in Villa Verbeelding maken we, samen met illustrator Tom Schoonooghe, een beeldverhaal rond het thema ‘ontmoeting in de buurt’. We tekenen het verhaal op 10 ramen in de Bampslaan. Zondag 6 mei sluiten we af met een straatfeest. 

Voor wie? Alle bewoners van Runkst en Heilig Hart kunnen gratis deelnemen
Wanneer? Maandag 16, donderdag 19, maandag 23 en donderdag 26 april (18u30 – 21u30) en zaterdag 28 april (10u – 16u)
Contact en inschrijven?  Via mieke.vanoppen@vormingplus.be of 011 560 114
 

 

 

Levende bibliotheek - Verhalen van angst en moed

Verhalen rechtstreeks horen van mensen die ze hebben beleefd, intiem en zonder barrières, dat is het concept van een ‘living library’, een levende bibliotheek. Een tiental personen uit de wijk, met totaal uiteenlopende achtergronden, vertellen hun eigen verhalen van angst en moed.
Bij je bezoek aan deze bijzondere bibliotheek stelt een bibliothecaris je de levende boeken uit de catalogus voor en jij kiest er eentje uit. Je luistert naar het verhaal en kan er even bij blijven stilstaan. En misschien heb je nog tijd voor een volgend levend boek.

 

Tournée Locale is een samenwerking van:

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.