Samenkracht

U bent hier

Home > Projecten > Samenkracht

Je alleen voelen is heel gewoon. Iedereen maakt het wel eens mee. Mis je mensen in je leven? Of misschien kan je niet alles kwijt bij de mensen om je heen? Dat gebeurt vaak wanneer je leven verandert. Door het verliezen van een partner, pensionering, verhuizen … . Alleen zijn is helemaal niet erg. Als het voor even is. Maar wat als het gevoel te lang duurt en je geluk beperkt? 

Uit onderzoek blijkt dat 8 procent van de Belgen te weinig of niet de juiste mensen in hun leven hebben. Omdat verlieservaringen en gezondheidsproblemen de kans op eenzaamheid verhogen, zijn senioren een kwetsbare groep. 
Daarnaast hebben lokale besturen de opdracht om een beleid te ontwikkelen rond dit thema. Dat gebeurt best in samenwerking en met respect voor de eigen regie van inwoners.

Tijdens het project ‘Samenkracht’ gaat Vormingplus Limburg met een gemeentelijke Seniorendienst op zoek naar maximum 12 personen die aangeven met eenzaamheid te worstelen. In groep gaan ze een jaar lang aan de slag om deze gevoelens te doorbreken. Maar ook kijken de deelnemers kritisch naar wat gemeentediensten -en voorzieningen kunnen ondernemen om eenzaamheid te helpen doorbreken.

De voorbereidingsfase van dit project is cruciaal. Vormingplus brengt een stuurgroep van professionele partners en organisaties samen die instaan voor een persoonlijke werving van deelnemers. 

In 2017 voeren we het project een eerste keer uit in samenwerking met de seniorendienst van Bilzen. Kijk hier voor een korte krantenreportage over dat project: http://www.nieuwsblad.be/cnt/bljge_02585320

Wil je meer info over het project?

Contacteer dan Karolien Nouwen via:
Karolien.nouwen@vormingplus.be
011 560 107

Bekijk zeker ook eens de flyer in bijlage voor extra informatie!

Een project rond het doorbreken van eenzaamheid

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.