Samen thuis in Hasselt

U bent hier

Home > Projecten > Samen thuis in Hasselt

Overal ter wereld verlaten mensen, om diverse redenen, hun moederland.  Zo telt Hasselt ook heel wat nieuwkomers die hier een nieuw leven willen starten.  Maar dat nieuwe land leren kennen, met zijn regels, gewoonten, mensen en taal, is niet altijd zo eenvoudig.  Om deze mensen een handje te helpen, organiseren we 'Samen thuis in Hasselt'.

 

Wij zoeken nieuwkomers

Ook jij kan meedoen! Wil je graag met iemand afspreken om samen fijne dingen te doen.  Je kan dan ook je Nederlands oefenen.  En je maakt nieuwe vrienden.

Word peter/meter

'Samen thuis in Hasselt' zoekt Hasselaren die peter/meter willen worden van een nieuwkomer.  Je zorgt ervoor dat deze kersverse inwoners zich meer thuis voelen en hun nieuwe land beter leren begrijpen. Dat doe je door ze uit te nodigen voor gezellige activiteiten en andere alledaagse bezigheden. Samen spreken jullie Nederlands. Een keer om de twee weken spreken jullie samen af om samen iets te doen. Je krijgt er ongetwijfeld heel wat vriendschap voor terug! De Hasseltse chef-kok Giovani Oosters nam het peterschap van dit project op zich. Hij geeft alvast het goede voorbeeld door Collins Kanjanda op sleeptouw te nemen, een Zimbabwaanse nieuwkomer.

Interesse?

Neem contact op met Ellen Frissaer (ellen.frissaer@vormingplus.be) of Kathleen Haesen (kathleen.haesen@vormingplus.be) of bel naar 011 560 100.

Dit is een initiatief van Vormingplus Limburg vzw, integratiedienst stad Hasselt en Agentschap Integratie en Inburgering

 

We zijn momenteel nog steeds actief op zoek naar meters en peters voor dit project. Hierbij denken we ook aan jonge mensen. Voel jij je geroepen om mee in te stappen in dit project? Laat dan zeker iets weten!

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.