• Greet Poelmans

Verbonden met je buurt in coronatijden

De Berenjacht zorgt in veel gemeenten voor ontspanning én verbondenheid. Graag meer van dat!


Laat jezelf en je buren inspireren door deze 7 initiatieven voor je wijk:


  1. Maak van je raam een museum. Met foto’s van je huisdier, knutselwerken, een voorwerp van je hobby, je lievelingsrecept... Je buren zullen zeker volgen.

  2. Een goed gesprek en kopje koffie met je buur? Raamkoffies zijn dan de way to go. Neem je gsm er bij voor de verstaanbaarheid. Zet een koffiemok aan je raam en laat zo mensen weten dat je zin hebt in een goed gesprek!

  3. Maak de simpele ‘goeiendag’ weer populair in je buurt. Zin in een zwaai en een lach van je buren of voorbijgangers? Teken dan een zwaaihandje voor je raam. Of voor het raam van een buur die hiernaar uitkijkt.

  4. Neem op je wandeltocht stoepkrijt mee. Voor nog wat extra kindergeluk teken je hinkelpaden op de straat of stoep. Of wat dacht je van een doolhof, pijlentocht of parcours.

  5. Inspireer je buren voor een leuke wandeling. Fotografeer verborgen pareltjes in de buurt en plaats ze op de Facebookpagina, Whatsapp-groep, … van je gemeente of buurt. Ga voor kleine details om er een echte zoektocht van te maken.

  6. Kan je iets? Dansen, yoga, een goocheltruc, haren knippen, poëzie declameren, … . Geef een demonstratie op een plek waar veel ramen op uitkijken.

  7. Hang leuke boodschappen en spreuken in je raam. “Hé, je ziet er goed uit vandaag!” of “Gaan met die beentjes!”. Je kan natuurlijk ook vragen stellen. Misschien krijg je wel een antwoord in je brievenbus.

Foto: Nina Strehl, Unsplash

Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY