• Greet Poelmans

Samen thuis in Hasselt

Nieuwkomer zkt. meter/peter

Overal in de wereld verlaten mensen, om diverse redenen, hun land. In Hasselt wonen heel wat nieuwkomers die een nieuw leven willen starten. Maar een nieuw land leren kennen, met zijn regels, gewoonten, mensen en taal, is niet eenvoudig. Om deze mensen een handje te helpen, is er Samen thuis in Hasselt.

Wij zoeken nieuwkomers

Wil je met iemand afspreken om samen fijne dingen te doen? Doe mee! Je kan Nederlands oefenen. En je maakt nieuwe vrienden.

Word peter/meter

We zoeken Hasselaren die meter/peter willen zijn van een nieuwkomer. Je laat deze kersverse inwoners zich meer thuis voelen, en hun nieuwe land beter begrijpen. Dat doe je door de nieuwkomer uit te nodigen voor gezellige activiteiten en andere alledaagse bezigheden. Samen spreken jullie Nederlands. Een keer om de twee weken spreken jullie samen af om samen iets te doen. Je krijgt er ongetwijfeld heel wat vriendschap voor terug!

We zoeken nog steeds meters en peters. We denken vooral ook aan jonge mensen. Voel jij je geroepen om mee te doen? Laat dan zeker iets weten!

Interesse?

Contacteer Annelies Braeken.

Dit is een project van Vormingplus Limburg, dienst Gelijke Kansen Stad Hasselt en het Agentschap Integratie en Inburgering.


Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY