• Greet Poelmans

Repair Cafés

Ondersteuning voor organisatoren en herstellers


De formule van een Repair Café is heel eenvoudig. Je brengt enkele deskundige herstellers samen die graag op vrijwillige basis willen helpen bij het repareren van kleine huishoudapparaten, kledingstukken, fietsen, horloges, computers, ... Je nodigt bezoekers uit die hulp nodig hebben bij het herstellen van defecte voorwerpen. Samen ga je aan de slag. Als je niets hebt om te herstellen, neem je gezellig een kop koffie en geniet je van de sfeer. Dat vorm het sociale aspect. Elk Repair Café stuurt een signaal de wereld in over duurzaamheid en verbinding. Limburg telt 24 Repair Cafés!


Jan, vrijwilliger in het Repair Café van Runkst (Hasselt) vertelt: "Toen ik hoorde over het concept van een Repair Café was ik onmiddellijk enthousiast. Het ecologisch aspect van herstellen in plaats van zomaar weg te gooien vind ik belangrijk. Ik ben een fietsenmaker. Een fiets is niet iets dat je bij elke nieuwe mode moet vervangen. In een Repair Café kan je een paar eenvoudige trucjes toepassen en dan kan je fiets terug bollen."


Een fiets kan generaties meegaan als je dat een beetje goed onderhoudt.

Vormingplus ondersteunt de Limburgse Repair Cafés. We doen dat met een jaarlijks trefmoment, met een opstartgids voor beginnende Repair Cafés, door vorming aan de bestaande groepen en door te helpen om kennis en ervaring in praktijkgidsen te gieten.


Meer info? Contacteer Mieke Vanoppen.


Downloads


Praktijkgids:


Veiligheid en bescherming in je Repair Café:

Bijlage herstelfiche


Bijlage draaiboek


Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY