• Peter van Meer

Muzikale helden: Laura Mvula - Overcome

Deze week aan het woord: Christ Floren, werkzaam bij het Agentschap Integratie en Inburgering.

"Ik kies voor het nummer ‘Overcome' van Laura Mvula. Ik leerde haar kennen via het nummer Green Garden. Haar muziek is een mooie mix van folkloristisch Afrika en populaire Westerse muziekstijlen. Dat spreekt me enorm aan en haar teksten gaan ook altijd ergens over. Ze weet me altijd op een of andere manier te raken.

Het nummer Overcome pept me altijd op als het even niet meezit. Net daarom wil ik het, in deze tijden van fysieke isolatie en virale risico’s, graag delen. Ik word er spontaan vrolijk van en het geeft me altijd een ‘boost’ om verder te gaan, ondanks tegenslagen.

Het lied begint mysterieus. Daarna neemt de stemkleur van Laura je mee naar een sfeer vol moed en solidariteit. Het lied vertelt een verhaal met een boodschap: laat de moed niet zakken als het leven het lijden op je weg brengt.

Dit soort muziek transporteert me naar een andere wereld, een mooiere wereld vol sfeer, ritme en verbondenheid. Telkens als ik dit nummer hoor, wil ik spontaan beginnen dansen.
Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY