• Peter van Meer

Muzikale helden: Barry White - My first, my last. My everything.

Elke week vragen we een muziekliefhebber om zijn of haar favoriete muziek te delen.

Deze week is het de beurt aan Valère Coenen. Hij is lid van het Cultuurcafé in Hasselt.

Mijn favorite song is “You're the first, the last, my everything” van Barry White. Waarom? Eigenlijk gaat het voor mij bij dit nummer vooral over jeugdsentiment. Het is een mooie herinnering aan vervlogen tijden.


Maar ook de mens achter de song interesseert mij. Barry White was geen onbesproken blad, maar had een stem om U tegen te zeggen. Ik krijg nog altijd kippenvel als ik dit nummer hoor en dat zegt genoeg.


En dat vind ik eigenlijk de belangrijkste eigenschap van een goed lied: een gevoel van samenhorigheid en een betekenisvolle inhoud. Een samenhorigheid die ik ook steeds ervaar in het Cultuurcafé, waarin we samen cultuur ontdekken. Daarom hoop ik dat iedereen het gezond houdt en dat we snel weer samen cultuur kunnen beleven.
Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY