• Peter van Meer

Halte Ambertuin

In de Ambertuin in Ham bouwden we een oude bus om tot een serre die helemaal in de natuuromgeving past.

De bus hoort bij ons project Halte Ambertuin. We maakten een gemeenschappelijke tuin met plantenbakken en insectenhotels. De buurtbewoners kunnen er samen aan de slag om tomaten, komkommers, wortelen, sla, aardbeien, kruiden, … te telen.

Vrijwilligers, buurtbewoners, het gemeentebestuur en Vormingplus Limburg werken samen aan het project. In Halte Ambertuin ontmoeten buurtbewoners elkaar en gaan ze samen aan de slag.

Ze verzamelen ideeën en wisselen uit. We houden je op de hoogte van de verdere evolutie en toekomstige activiteiten in en rond Halte Ambertuin! Dit project ontstond in nauwe samenwerking met de gemeente Ham.


Terug meer tuinieren en ervaring delen

Vormingswerker Michiel vertelt: "Zowel bij jongeren als bij ouderen merk je dat er nog weinig mensen bezig zijn met hun tuin. Veel vrije tijd gaat uit naar laptops, smartphones en tablets. Het leuke aan dit project is dat we met verschillende generaties werken. Want er zit bij de oudere generatie heel wat kennis en ervaring. En ik merk zelf dat bij de jongere generatie terug interesse groeit, maar niet meer op de oude manier. Een grote moestuin, 20 verschillende soorten groeten gaan zetten is niet meer van deze tijd. Maar wel een serre van 3 op 4m en wat je daar allemaal mee kan doen..."


Praktisch

Kruispunt Spoorwegstraat en Merelstraat in Ham.

Wil je deelnemen? Contacteer Michiel Bijlemans.

Help jij mee in de Ambertuin in Ham?Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY