• Greet Poelmans

Gangmakers

De open ruimte is van ons!

Gangmakers zijn mensen in actie schieten voor een propere, aangename en leefbare buurt. Ze zijn niet bang om hun handen vuil te maken. Want de openbare ruimte is van ons, iedereen kan een steentje bijdragen om ervoor te zorgen.

Vormingplus brengt Gangmakers samen. We kiezen samen verbeterpunten in de buurt om aan te pakken. En we helpen de Gangmakers om prikkelende, positieve acties te bedenken en uit te voeren.

Het Green Team van Grote Heide

Gemeente Pelt deed een buurtonderzoek in Grote Heide. Uit het onderzoek kwam een interessant rapport, met feiten en ervaringen van bewoners. En met heel wat ideeën van mensen uit de buurt om de openbare ruimte te verbeteren. Werkgroepen gaan nu verder met die ideeën. Wat kan, wat mag, wat willen we? Het Green Team is een van die werkgroepen. Zij willen Grote Heide groener en aangenamer te maken.

Vormingplus en de Peltse Gangmakers gieten de groene ideeën in positieve, leuke acties. Ze laten zich niet tegenhouden door corona! Begin juni organiseren de Gangmakers en de leden van het Green Team een online brainstorm. Dan bedenken ze acties die de buurt groen en gezellig kunnen maken. Uitvoeren doen we na de lockdown, zo gauw het kan.

Om de rest van de buurt al op te warmen, organiseren de Gangmakers in mei een straatmuseum. Ze dagen de buren uit om zichzelf voor te stellen met een tentoonstelling in hun raam. Een familiefoto, het recept van een lievelingsgerecht, je muziekinstrument, je lidkaart van een vereniging… Alles kan!


Meedoen? Contacteer Karolien Nouwen.Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY