• Greet Poelmans

De Medailles van Kolderbos

Verhalen van vallen en opstaan, opboksen tegen obstakels en vooroordelen

Inwoners van Kolderbos (Genk) die zich op de één of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor hun wijk kregen daarvoor een medaille. Uitgereikt door een andere inwoner, of door medewerkers van Vormingplus Limburg die met hun karretje vol medailles de baan opgingen.


“We trekken lukraak de wijk in,” zegt vormingswerker Ina. “We spreken mensen aan en vragen wie ze in de wijk bewonderen om een bijdrage die hij of zij leverde voor de wijk. Dat kan van alles zijn. Afval opruimen in de omgeving, een mama die zich inzet voor meerdere kinderen, een voorbeeldig sportief iemand, en fan en noem maar op. De medailles zijn een manier waarmee we willen aantonen dat we hun bijdrage voor de wijk echt wel appreciëren.”


Aan het wijkcentrum aan de Priesterhaagstraat wil Michaël Van Roy zijn collega Paul Corthouts een medaille overhandigen. “Hij verplaatst zich altijd met de fiets, of te voet”, zegt Van Roy.

“Tot voor kort had hij zelfs een aanhangwagen aan zijn fiets om afval naar het containerpark te brengen. Dat is toch bewonderenswaardig.” Paul Corthouts is blij met de keuze van zijn vriend. “Een rijbewijs heeft mij nooit geïnteresseerd”, zegt Corthouts. “Ik beweeg graag." (Bron: Het Belang van Limburg, 20/8/2019)

Wat ik van die medaille vind? Heel mooi. Daar wordt een mens toch een beetje gelukkig van.

De medaille-uitreiking in de wijk, mondde uit in een digital storytelling-project. Samen met de Wijkwerking van RIMO Limburg en Stad Genk brachten we in Kolderbos zes bijzondere Genkenaren samen. Abdel, Sofiya, Yevgeniy, Martine, Paolo en Nadia hebben elk een geschiedenis van vallen en opstaan, van opboksen tegen obstakels en vooroordelen. Ze maakten er een videoverhaal van, dat ze op 7 december 2019 toonden aan het publiek.


Bekijk hieronder het verhaal van Abdel Wahhabi.


Meer info? Contacteer Ina Arts.

Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY