• Vormingplus

Daar is de lente!


Ja, we zijn er al vroeg bij.... Maar heb je al eens gehoord van Blue Monday? Zo noemen ze de meest deprimerende dag van het jaar. Deze valt steeds op een maandag in januari. Buiten is het vaak koud, nat en donker. De nieuwjaarsfeestjes liggen achter ons en we merken dat onze goede voornemens toch niet zo eenvoudig bleken. Hoewel de winter haar charmes heeft, snakken heel wat mensen naar warmte en licht in deze donkere periode.


Heb jij last van een winterdip?

Tot aan de lente organiseren we extra leuke (online) activiteiten en sturen we geluksmails om deze donkere periode door te komen. Schrijf je ook in voor onze aparte wekelijkse nieuwsbrief vol boeiende artikels, tips en activiteiten.Deze (online) activiteiten staan reeds gepland:


Haarvlechten voor vaders Kunstquiz

Bullet Journaling Je smartphone aan de kant

Ruimte voor het onverwachte

Omgaan met alleen zijn

Ons geluksgevoel in de donkere wintermaanden

Upcycling: maak je eigen papier

Start je eigen moestuin

Upcycling: Weven met t-shirt garen

De geneeskrachtige werking van kruiden

Welke bloemen kies jij?

Mindful wandelen

Kunstig bos


Knuffelcontact

Het was minister Vandenbroucke die in oktober voor het eerst het woord ‘knuffelcontact’ in de mond nam. Ondertussen werd het via Van Dale verkozen tot Woord van het Jaar 2020 én charmeerde het mensen over de hele wereld. Maar wat maakt dit begrip zo speciaal, dat we het massaal omarmen? We vroegen het aan de bedenker zelf, Frank Vandenbroucke.


Samen door donkere dagen We hadden een gesprek met psycholoog Nicky Caelen over, onder andere, de winterdip en Blue Monday in COVID-tijden. Dat kan je hier lezen.


En een streepje muziek

Bij Blue Monday past natuurlijk het liedje ‘Blue Monday’ van New Order. Deze band ontstond in 1980 uit de assen van Joy Division. Na de dood van zanger Ian Curtis richtten de overige bandleden New Order op. ‘Blue Monday’ is hun bekendste nummer. Het is de ideale soundtrack bij deze blauwe maandag, de meest deprimerende dag van het jaar.


Contact

 

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt - België
011 560 100
info@vormingpluslimburg.be


Openingsuren

Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en 13u30 tot 16u
Ons kantoor sluit tussen Kerst & Nieuwjaar en tijdens het 
bouwverlof

Ondernemingsnummer: ​0860.323.286 

RPR: rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Hasselt
Rekeningnummer: BE98 7350 0766 3893

© 2020 by Vormingplus Limburg                  PRIVACY POLICY