Leesgroep: Gij zult gelukkig zijn!

U bent hier

Home > Leesgroep: Gij zult gelukkig zijn!

Wanneer

do, 07/05/2020 - 19:30 - 22:00
Voeg toe aan kalender2020-05-07 19:30:002020-05-07 22:00:00GMT+01:00Leesgroep: Gij zult gelukkig zijn!Cellebroedersstraat 13-15 3500 Hasselt

Waar

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Verhoogde tegemoetkoming - 2.00

Bewijs dit met een klevertje van de mutualiteit. Of schrijf je in via Rap op Stap.

Code: 202305EO

Op iedere eerste donderdagavond van de maand stelt een enthousiaste lezer een religieus en/of levensbeschouwelijk boek voor. De lezer geeft een korte voorstelling van het boek, aangevuld met zijn/haar bedenkingen en opmerkingen. Daarna wordt de inhoud in groep besproken.

 

Sam stelt voor 'Gij zult gelukkig zijn!' van Pascal Bruckner. Volgens Bruckner klinkt in deze woorden een nieuw, bijna religieus gebod: het gebod tot geluk. Onze 'gelukscultuur', die hij fel kritiseert, is er volgens hem vol van. De cultuur van het geluk komt tot uiting in fitness-rituelen, in de flirt met Oosterse spiritualiteit of in de life style van het 'jezelf zijn', van het 'binnen zijn' of van het 'scoren'. Naar Bruckners mening draait dit idee van geluk in een kringetje rond: je moet je al goed voelen om gelukkig te worden. Tragiek en pijn hebben hier geen plaats, want geluk is hier verworden tot bevrediging. Geluk is geen gebeurtenis meer, maar een strategie.

 

Via Rap op Stap kan je met een fikse korting deelnemen aan deze activiteit! Ga hiervoor langs bij http://www.horizontvzw.be/contact

Praktische info:

Ben je zelf geïnteresseerd om een boek voor te stellen? Neem contact op met Sam Stefani: sam.stefani@vormingplus.be of 011 560 193.

Partners:

Horizont vzw

Over de begeleiding:

Sam Stefani

Vormingswerker Vormingplus Limburg

Trefwoorden: Lezersclub
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.