Gelezen voor u: religieuze en levensbeschouwelijke boeken

U bent hier

Home > Gelezen voor u: religieuze en levensbeschouwelijke boeken

Wanneer

vr, 13/09/2019 - 09:30 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-09-13 09:30:002019-09-13 12:00:00GMT+01:00Gelezen voor u: religieuze en levensbeschouwelijke boekenCellebroedersstraat 13-15 3500 Hasselt

Waar

Vormingplus Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Verhoogde tegemoetkoming - 2.00

Tarief verhoogde tegemoetkoming aanduiden samen met de melding: Gelieve dit aan te tonen met het klevertje van de mutualiteit of in te schrijven via Rap op Stap

Code: 191900EO

Op iedere eerste vrijdagvoormiddag van de maand stelt een enthousiaste lezer een religieus en/of levensbeschouwelijk boek voor. De lezer geeft een korte voorstelling van het boek, aangevuld met zijn/haar bedenkingen en opmerkingen. Daarna wordt de inhoud in groep besproken. Ieders inbreng is welkom! Arseen de Kesel stelt het 'Jaarrapport (november 2018) van de Katholieke kerk in België' voor. Weliswaar met een kritische noot.


Voor het eerst in haar geschiedenis publiceert de Belgische Kerk een jaarrapport. In dit rapport kun je cijfers en gegevens vinden over het leven, de werken, het vieren en het bidden. Ook komt het patrimonium en de organisatorische aanpak aan bod. Het jaarrapport werd uitgewerkt door Stephane Nicolas en Jeroen Moens, in samenwerking met prof. dr. Wim Vandewiele (KUL) en dr. Catherine Chevalier (UCL). Ze benadrukken de organische groei van de Belgische Kerk. Je vindt in deze brochure veel getallen en gegevens . Maar veel van het kerkelijke leven en de kern van het geloof zijn niet in statistieken te vatten. In meer dan 80 pagina's worden statistieken en voorbeelden uitgewerkt, maar de initiatiefnemers en makers onderlijnen dat dit niet alomvattend is. Toch kan niemand ontkennen dat dit jaarverslag een gedreven stap is om de talrijke katholieke en christelijk geïnspireerde inspanningen beter bekend te maken in onze samenleving.


Bij verhoogde tegemoetkoming heb je recht op korting. Ga hiervoor langs bij http://www.horizontvzw.be/contact

Praktische info:

Ben je zelf geïnteresseerd om een boek voor te stellen? Neem contact op met Sam Stefani: sam.stefani@vormingplus.be of 011 560 193.

Partners:

Horizont vzw

Over de begeleiding:

Sam Stefani

Vormingswerker Vormingplus Limburg

Trefwoorden: Lezersclub
Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.