Erasmus+

U bent hier

Home > Projecten > Erasmus+

Wat is Erasmus en wat is ons project?

Via Erasmus+ kunnen Vlaamse organisaties partnerschappen sluiten met organisaties uit andere landen om samen innovatie te stimuleren of goede praktijken uit te wisselen. Op die manier kunnen ze meetellen op internationaal niveau, krijgen ze meer ervaring en nieuwe inzichten. Het is een manier voor personeelsleden, maar ook voor deelnemers of vrijwilligers om zich in het buitenland verder te ontwikkelen.

Met Vormingplus Limburg stapten we afgelopen jaar in een Erasmus-project, samen met organisaties uit Cyprus en Polen.

Ons project? Sen-Cit! The sensitization of citizens in the field of immigrants’ and refugees’ inclusion to the hosting society”. Met dit project willen we werken aan de bewustmaking van burgers over de inclusie van migranten en vluchtelingen in de samenleving.

De integratie van migranten in de gastmaatschappij is een van de grootste uitdagingen en prioriteiten in de Europese Unie en haar lidstaten. Ook in België merken we dat het niet altijd evident is voor nieuwkomers om zich deel te voelen van onze samenleving. Er bestaan bij de autochtone bevolking nog altijd veel vooroordelen.

Onze partners uit Polen en Cyprus ondervonden net als wij de nood aan meer uitwisseling over dit thema. Samen willen we vooroordelen en wantrouwen wegwerken en kansen creëren voor interculturele uitwisseling, samenwerking en interactie.

Door goede praktijken en methodieken uit te wisselen, willen we inspiratie opdoen om te werken aan sensibilisering. We hopen door dit project ook onze eigen begeleiders en vrijwilligers te kunnen versterken.

Verloop project:

  • April 2019: Eerste uitwisseling in Cyprus
  • Oktober 2019: tweede uitwisseling in België
  • April 2020: derde uitwisseling in Polen
  • Augustus 2020: afronding van het project

 

Een korte fotoreporage van ons bezoek aan Cyprus in april:

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.