Beleef de jaren '50

U bent hier

Home > Projecten > Beleef de jaren '50

Was vroeger alles beter?

OPGELET: Dit project is uitgesteld naar latere datum. Heb je interesse? Laat het dan weten aan michiel.bijlemans@vormingplus.be. Dan houden we je zeker op de hoogte.

 

Het dagelijks leven zag er in de jaren ’50 heel anders uit dan vandaag. De verschrikkingen van twee wereldoorlogen lagen nog vers in het geheugen. Er was geen sprake van massamedia of wegwerpmaatschappij.  De eerste signalen van globalisering slopen stilaan de huiskamer binnen. De kiemen van de ‘golden sixties’ waren gelegd.

We blikken terug op deze periode en stellen zo onze huidige manier van leven in vraag. Was vroeger alles beter? Zijn we vandaag bezig zoals we dat wensen? Het antwoord op deze vragen leert ons misschien wel waar we naartoe willen in de toekomst.

 

Gezocht: deelnemers voor een inleefweek
Wil je een weekje terug naar het dagelijkse leven in de jaren ’50?  Kan je nog leven zonder GSM of computer? Kan je nog zelf een brief schrijven? Kan je vergeten groenten klaarmaken? Kan je de TV een weekje inruilen voor gezelschap van buren of vrienden?
Met een groepje vrijwilligers komen we drie keer samen. Je krijgt een aantal opdrachten die je helpen om je in te leven in de jaren ’50. Samen bespreken we onze ervaringen en kijken we kritisch naar onze manier van leven en naar de toekomst.

 

 

Partners voor dit project:

  • Erfgoed Lommel vzw

 

 

GRATIS BROCHURE

Bekijk de brochure of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.