24u van Vormingplus

U bent hier

Home > Projecten > 24u van Vormingplus

Een activiteitenmarathon voor het goede doel! Ga jij de uitdaging aan?

De week voor Kerst wordt ook dit jaar de Warmste Week. Volgens de bekende slogan van organisator Studio Brussel “zorgt iedereen voor iedereen!” tijdens hun solidariteitsactie. Iedereen? Vormingplus kon dus niet achter blijven! Wij doen mee aan de Warmste Week. En we zien het meteen groot…

Op 21 en 22 december plannen we een heuse vormingsmarathon: de 24u Vormingplus. Een dag en een nacht lang organiseren we allerlei activiteiten: van een debat over de (on)zin van goede doelen, over een DJ-workshop tot een ukelele-demonstratie… Of wat dacht je van “Painting with light”, een kampvuurbabbel met een dakloze of een bezoekje aan de sterrendokter met zijn telescoop? En uiteraard zijn er 24 uur lang apps, apps en nog eens apps. Elk uur stellen we in een workshop een verschillende applicatie aan je voor. Samengevat, je kan het zo gek niet bedenken, of je ervaart het tijdens onze marathon!  

Alle activiteiten zijn gratis, maar we vragen aan de deelnemers een vrije gift. Die gaat integraal naar het goede doel. We kozen ervoor om Horizont vzw te steunen. Horizont biedt betaalbare, zinvolle vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget. Iedereen die er behoefte aan heeft en die niet over de nodige middelen beschikt, kan deelnemen aan hun vakanties, activiteiten en daguitstappen. Door participatie te stimuleren, bestrijden ze kansarmoede. Horizont bereikt heel diverse deelnemers: mensen uit de geestelijke gezondheidszorg, sociale tewerkstelling, mensen in kansarmoede, personen met een handicap, … Sinds dit jaar zijn ze een vaste partner van Vormingplus. We werken samen om mensen met minder kansen, die soms moeilijk bereikbaar zijn, deel te laten nemen aan onze activiteiten.

Kom jij een kijkje nemen, of durf je zelfs de uitdaging aan om de volle 24u vorming te volgen? Je bent welkom van vrijdag 21 december om 15u tot zaterdag 22 december om 15u. Alle activiteiten tijdens de 24u gaan door in en rond ons gebouw in het centrum van Hasselt. We houden doorlopend een café open. Tot dan?!

 

Programma (klik op de afbeelding om naar de links van de activiteiten te gaan):

 

GRATIS MAGAZINE

Bekijk het magazine of registreer je om ze gratis in je bus te krijgen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE E-ZINE

You must have Javascript enabled to use this form.